Slovenija s najvećim rastom nezaposlenosti u OECD-u

Bez autora
Jul 13 2011

Stopa nezaposlenosti u Sloveniji u svibnju je s 8,3 posto bila ispod europskog prosjeka, ali je već drugi mjesec zaredom godišnjoj razini zabilježila najveći rast među državama OECD-a, točnije 1 posto. Stopa nezaposlenosti među državama OECD-a u svibnju se nije mijenjala već treći mjesec zaredom i iznosila je 8,1 posto. Najviše stope nezaposlenosti među spomenutim državama i dalje bilježe Španjolska (20,9 posto), Irska (14 posto) i Slovačka (13,3 posto). Države OECD-a u svibnju su brojale ukupno 44 milijuna nezaposlenih osoba, odnosno 2,8 milijuna manje nego u svibnju lani i 12 milijuna više u usporedbi sa svibnjem 2008.

Slovenija s najvećim rastom nezaposlenosti u OECD-uStopa nezaposlenosti u Sloveniji u svibnju je s 8,3 posto bila ispod europskog prosjeka, ali je već drugi mjesec zaredom godišnjoj razini zabilježila najveći rast među državama OECD-a, točnije 1 posto.

Stopa nezaposlenosti među državama OECD-a u svibnju se nije mijenjala već treći mjesec zaredom i iznosila je 8,1 posto. Najviše stope nezaposlenosti među spomenutim državama i dalje bilježe Španjolska (20,9 posto), Irska (14 posto) i Slovačka (13,3 posto).

Države OECD-a u svibnju su brojale ukupno 44 milijuna nezaposlenih osoba, odnosno 2,8 milijuna manje nego u svibnju lani i 12 milijuna više u usporedbi sa svibnjem 2008.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik